Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături
Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături

Buchete de Lalele

Laleaua este o plantă perenă ce înflorește primăvara, din bulbi, majoritatea speciilor având o singură floare, în formă de cupă, aflată pe o tulpină lungă, cu puține frunze. Interiorul petalelor are, de obicei, un colorit mai întunecat la bază. Preferă zonele montane cu climat temperat, primăveri răcoroase și veri uscate.
Originară din orient, laleaua (din turcescul 'lale') s-a răspândit natural spre vest, până spre Marea Neagră. Era cultivată încă de la începutul secolului al X-lea de către persani. La jumătatea secolului al XV-lea, sultanul Mahomed al II-lea a dispus decorarea moscheelor, palatelor și grădinilor Constantinopolului cu această floare. Un secol mai târziu, a apărut și ca motiv ornamental în artă, ceramică și țesături (decorând armura imperială și robele sultanului), fiind floarea favorită a turcilor și simbol divin.
Adusă în Europa, nobilimea a îndrăgit imediat această floare, raritatea și noutatea lalelei atrăgându-le atenția și iscând o adevărată isterie în rândul cultivatorilor de flori. Găsindu-și un climat prosper în Țările de Jos, lalele au îmbogățit negustorii olandezi, prețurile acestor flori fiind în continuă creștere, iar bulbii anumitor specii noi create tranzacționându-se pe sume uriașe. Apogeul a fost atins în 1637, când piața lalelelor s-a prăbușit, ruinând pe mulți dintre comercianți.
În vremurile actuale, lalelele sunt flori accesibile, ce vin în numeroase culori, precum roșu aprins, galben, roz, violet și pot simboliza: dragostea pasională, regalitate, prosperitate, caritate și indulgență.

Citeste mai mult... Citeste mai putin...

Preţ între:  0 - 99  lei