Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături
Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături

Buchete de Irisi

Irisul este un gen al celor 260-300 de specii de plante al familiei iridaceae, cu flori aspectuoase, mari și viu colorate. În mitologia greacă, zeița Iris este personificarea curcubeului, cuvântul grecesc iris semnificând acest fenomen, și, totodată, mesagera ce leagă muritorii de zeii Olimpului. Irișii erau considerați ca având proprietăți vindecătoare și erau folosiți în practicile religioase pentru sporirea percepției senzoriale și înălțarea conștiinței. Grecii o considerau o floare spirituală, ce îi ghida în călătoria către Paradis, egiptenii o foloseau și ei pentru a face legătura cu lumea cerească iar francezii o atribuiau regilor, considerați de origine divină.
Floarea irisului poate avea numeroase culori, fiecare cu înțelesul ei. Irisul violet este o floare asociată cu regalitatea, înțelepciunea și respectul, cel albastru semnifică speranța și credința, galben pentru pasiune și albul este expresia purității și a inocenței.
Irisul mai poate fi văzut, datorită asociației cu zeița cu același nume, și ca o floare-mesager ce înlesnește apropierea dintre oameni, făcând legătura între gânduri și acțiuni, imaginație și realitate, între lumea materială și cea spirituală.

Citeste mai mult... Citeste mai putin...

Preţ între:  0 - 99  lei