Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături
Meniu
0 lei
Nu aveţi produse în coşul de cumpărături

Buchete de Crizanteme

Crizantema este o plantă perenă, ierboasă, cu frunze crestate și flori mari, cu petale dispuse radial sau formând o sferă care acoperă centrul. Înflorește încă de la începutul toamnei, fiind considerată floarea oficială a lunii noiembrie, și are un miros delicat și dulce, nu foarte puternic. Crizantemele cultivate pentru rol decorativ sunt mai atrăgătoare decât cele sălbatice. Numele provine din grecescul 'chrysos' (aur) și 'anthos' (floare), numele de floare aurie sau floarea aurului fiind dat crizantemelor ce erau, inițial, galbene. Prin selecționarea atentă, florarii au cultivat și alte culori, pe lângă cea tradițională, precum crizanteme albe, roșii sau violet.
Crizantemele sunt mai ales apreciate în Asia, unde au o bogată istorie. Încă din secolul XV, chinezii foloseau florile unei anumite specii pentru prepararea ceaiului medicinal și frunzele fragede în salate sau pentru a da gust diferitor preparate. În Coreea, sunt parte a procesului de aromare a unui tip de vin de orez, în timp ce, în Japonia, crizantema a fost aleasă ca reprezentând familia împăratului. În Europa, crizantemele erau oferite în epoca victoriană ca gest al prieteniei îndelungate și urării de bine.
În actuala societate, aceste flori sunt simbolul dragostei familiale, afecțiunii, loialității, veseliei și bunei dispoziții, fiind folosite și pentru sărbătorirea noilor începuturi, a vieții și nașterii.
Crizantemele sunt, de asemenea, folosite ca parte decorativă a ambianței exterioare sau interioare, având efectul de a purifica aerul.

Citeste mai mult... Citeste mai putin...

Preţ între:  0 - 99  lei