Semnificatia culorii galben la flori

Florile galbene sunt considerate simbolul puritatii, al inteligentei si al nobletei. Un buchet de flori galbene oferit unei persoane dragi este un gest frumos care exprima grija si aprecierea ta. Buchetele de flori galbene pot fi oferite fie atunci cand o persoana draga isi sarbatoreste onomastica, fie atunci cand aceasta si-a indeplinit un vis sau un scop si vrei sa marchezi realizarea sa. Oricare ar fi ocazia pentru care daruiesti buchetul, acest gest nu poate sa insemne decat delicatete si pretuire.

In conceptia generala, nobilele si gingasele flori galbene sunt oferite in decursul verii. Si de aceea cele mai multe sunt considerate ca fiind flori ale verii, cel mai insorit anotimp al anului. Un alt motiv pentru care sunt atribuite sezonului cald este si faptul ca galbenul reprezinta o culoare a luminii, o culoare calda si cu efecte stralucitoare. Astfel, galbenul poate evoca lumina, caldura si armonie.

Cu toate ca florile galbene sunt asociate astazi cu sentimente precum bucuria sau fericirea, nu a fost dintodeauna asa. In vremurile de odinioara oamenii considerau culoarea galbena ca fiind simbol al neplacerilor si al geloziei. Totusi, odata cu trecerea timpului si evolutia societatii, oamenii și-au schimbat perceptiile si acum florile galbene sunt percepute ca avand semnificatii optimiste. Oferirea unui buchet care contine si flori galbene poate sa exprime persoanei care il primeste un sincer „Multumesc” sau „Felicitari”.

Cateva dintre cele mai cunoscute si mai apreciate flori de culoare galbena, din care pot fi realizate buchete de-o frumusete coplesitoare sunt: trandafirii galbeni, ce simbolizeaza tandrete și afectiune; crizantemele, care se mai numesc in popor “tufanele” si semnifica veselia; narcisele, flori parfumate care incanta orice privire; freziile galbene, care exprima aprecierea fata de un prieten; iasomia galbena, planta originara din America de Nord si care ofera un miros irezistibil si, desigur, lista cu flori galbene numai bune de daruit poate continua.

Daca vrei sa faci un gest plin de simpatie unei persoane dragi din viata ta, te invitam sa descoperi buchetele noastre create de florari dedicati si gandite in functie de diverse ocazii. In afara de buchete, poti opta si pentru un aranjament floral care sa faca ziua mai frumoasa si casa mai parfumata celei careia vrei sa il oferi.

In cazul in care nu poti ajunge la florariile noastre, nu trebuie sa iti faci griji. Floraria Buchete.ro iti pune la dispozitie posibilitatea sa comanzi orice buchet sau aranjament floral, iar acesta poate fi livrat acasa la persoana careia vrei sa ii faci ziua mai frumoasa.

Asadar, aranjamentele florale sau buchetele ce contin flori galbene aduc fericirea pe fata oricui. Din moment ce acestea transmit caldura, afectiune si bucurie, acel cineva special va stii ca este considerat un prieten apropiat. Si cu un asemenea gest frumos de la un prieten drag, cine nu ar zambi?

Buchete si aranjamente florale de Sf. Maria

Din cei peste 2 milioane de romani care-si sarbatoresc onomastica de Sfanta Maria, sunt sanse foarte mari sa ai o persoana sarbatorita in viata ta, careia vrei sa-i arati aprecierea, fie ca este iubita, mama, matusa, bunica, prietena draga, colega de munca si nu numai.

Pe vremuri, celebrarea Sf. Maria pe 15 august venea insotita de obiceiuri precum schimbarea palariilor cu caciuli de catre barbatii de la sat, purtarea unor plante la piept de catre fete pentru a atrage petitorii si chiar marca momente ca inceputul sezonului nuntilor sau prevestea alte lucruri – daca infloreau trandafirii in apropierea sarbatorii se spunea ca urmeaza o toamna lunga.

Acum insa, o astfel de sarbatoare vine insotita de gesturi precum oferirea unui cadou simbolic, a unui buchet de flori si a urarilor cu si din suflet celor sarbatoriti. Este ideal ca atunci cand oferi un buchet de flori cu ocazia unei onomastice sa alegi florile in functie de relatia ta cu persoana sarbatorita. In cazul in care vrei sa marchezi aceasta zi cu o atentie deosebita pentru iubita ta, poti opta pentru un buchet impresionant cu trandafiri sau pentru alte buchete si aranjamente florale ce contin flori rosii – acestea simbolizeaza dragostea sincera si pasiunea.

Pentru o ruda apropiata sau o prietena buna este de preferat sa alegi un buchet sau aranjament cu flori multicolore deoarece acestea sunt vestitoarele gandurilor bune si semnifica ziua si viata „colorata” si fericita pe care o doresti persoanei respective. Poti opta pentru un buchet cu frezii multicolore, al caror parfum va prelungi bucuria darului, un buchet cu crizanteme – simbolul dragostei familiale si al afectiunii sau, bineinteles, direct pentru florile preferate ale persoanei sarbatorite.

Atunci cand oferi un buchet de onomastica unei colege de munca sau unei persoane pe care o admiri, dar care nu iti este totusi apropiata, iti poti arata stima printr-un aranjament floral ce contine cale galbene, albastre sau roz, poti alege un buchet cu orhidee pentru a oglindi rafinamentul si intepelciunea persoanei sarbatorite sau lisianthus verde pentru a indica aprecierea ta fata de reusitele sale profesionale.

In functie de ocazie, culorile dorite, de relatia ta cu persoana sarbatorita sau de gandurile pe care vrei sa le transmiti printr-un gest atat de frumos ca oferirea unui buchet de flori, exista numeroase buchete special create de florarii nostri. Ramane sa alegi „purtatorul” gandurilor tale bune sau al sentimentelor si, daca nu il poti oferi personal, sa ne oferi posibilitatea sa ducem noi acele ganduri bune unde trebuie sa ajunga, la Maria, Mariana, Mara sau alte derivate ale numelui, sarbatorite de Sf. Maria.

Trandafirii sunt poate cele mai populare, îndrăgite și oferite flori. Forma lor gingașă, petalele catifelate, parfumul amețitor și inconfundabil, diversitatea culorilor sunt motive pentru care trandafirii au devenit atât de cunoscuți și îndrăgiți. Oricât de puțin cunoscător al florilor ești, este imposibil să nu fi oferit de-a lungul timpului măcar un trandafir.

Trandafirul poate avea o multitudine de culori: de la bine cunoscutul trandafir roșu sau alb, la galben, portocaliu, roz în diferite nuanțe, mov sau negru. Acestă floare este considerată cel mai expresiv simbol al iubirii, exprimând toate nuanțele posibile pe care le poate întruchipa acest sentiment: dragoste pură, pasiune, suferință, gelozie etc.

Originea trandafirului se pierde înainte de antichitate, undeva între istorie și mitologie.
Primii trandafiri apropiați de speciile cunoscute astăzi sunt mentionați în China, în urma cu 5.000 de ani. De aici, s-au răspândit mai întâi în India, apoi în Orientul Mijlociu. Mai târziu, în Evul mediu, trandafirul rămâne la fel de apreciat și este prezent ca simbol pe blazonul multor familii nobiliare.

Numele lor ajunge chiar să reprezinte războiul civil pentru tronul Angliei din perioada 14551485, dintre susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York.  Denumirea de „Războiul celor Două Roze” nu a fost folosită în perioada în care conflictul a avut loc, ci mai târziu, avându-și originea în formele și culorile blazoanelor celor două case regale: Roza roșie de Lancaster (trandafirul roșu), și Roza albă de York (trandafirul alb).

În prezent trandafirul se regăsește într-un număr mare de buchete și dacă alegi să îl oferi cadou poți ține cont de semnificațiile acestuia în funcție de culoare:

Trandafirii roșii sunt mesagerii perfecți ai  iubirii, iar dacă te gândești la un asemenea cadou pentru persoana iubită, nu mai ezita.  Trandafirii roșii înfloriți, vibranți transmit dragostea pasională și sunt cea mai frumoasă modalitate de a spune „Te iubesc”.  Ca un simbol al iubirii eterne și romantice întodeauna  aceștia vor reprezenta cadoul ideal.

 

Trandafirii albi semnifică puritatea și inocența, respectul, aprecierea și onoarea. În vremurile victoriene, la naștere, trandafirul alb, simbol al nevinovăției, era dăruit pentru a sărbători sosirea pe lume a unui prunc. În contextul oferirii unui buchet de trandafiri albi persoanei iubite, acesta semnifică loialitate și sentimente sincere.

Trandafirii roz simbolizează fericirea și grația, emoțiile blânde și sentimentele calde. Aceștia poartă pe petalele lor eleganța și rafinamentul. Tocmai din acest motiv aceștia reprezintă cadoul ideal pentru a-ți manifesta recunoștința, respectul sau admirația.

Trandafirii galbeni și-au împletit printre petale razele soarelui, bucuria unei zile calde și zâmbete largi. Sunt un cadou minunat atunci când vei să sărbătorești o prietenie sau să transmiți un sincer „Mulțumesc”.

Surprize florale pentru Sfinții Constantin și Elena

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, celebrată pe 21 mai, este un prilej excelent de a  trimite gândurile tale bune celor dragi, care poartă aceste deosebite nume, încărcate de istorie și semnificații.

Împăratul Constantin și mama sa Elena, au fost trecuți în rândul sfinților pentru meritele lor și pentru  sprijinul acordat creștinismului, după o lungă perioadă de persecuții.

Numele Constantin este de origine latină si vine de la “constans”, “constantis” care înseamnă “constant”, “ferm”. Elena este un nume foarte vechi și răspândit, mai ales, în lumea greacă  și se pare că a fost numele unei divinități a luminii. Străvechiul nume Helene este explicat de unii prin grecescul “helane” care înseamnă: “torță”, “făclie”, dar și “foc sacru”, , iar de alții prin grecescul “hele”: “lumina arzatoare a soarelui”. De la Elena derivă și Ileana, Leana, Lina,  Alina, Lenuș, Ela,  Elen, Nelly și alte nume similare.

Din diversitatea florilor și aranjamentelor florale disponibile, excelente pentru a face o surpriză celor dragi, sobrietatea și greutatea acestor nume împărătești recomandă alegerea unor aranjamente florale pline de culoare, dar și de eleganță în același timp, care să transmită mesajul tău în cel mai deosebit mod cu putință. Fie că este vorba despre jumătatea ta, părinți, rude sau colegi, veți găsi cu siguranță printre aranjamentele noastre, buchetul ideal. Dacă trandafirii roșii, parfumați și pasionali, transmit sentimentele de iubire, pasiune și devotament pentru persoana dragă, frumuseţea rară şi delicată a orhideelor, simbol al perfecţiunii şi inocenţei vorbesc despre gânduri sincere, respect, admirație și loialitate. În aceeași manieră, cele mai frumoase sentimente prind glas prin intermediul florilor și sădesc zâmbete în sufletele celor dragi.

Și pentru ca surpriza pentru persoana dragă să fie una desăvârșită, iată câteva recomandări de mesaje care pot însoți cu succes buchetul de flori ales:

Elena/Constantin, viața să-ți fie doar zâmbet și voie bună. La mulți ani!

Astăzi este ziua ta. Nu uita să zâmbești! Noi îți urăm un sincer ” La mulți ani“ și te îmbrățișăm!

Draga mea, Elena/Dragul meu, Constantin, în această zi frumoasă de sărbătoare gândurile mele bune se îndreaptă către tine. La mulți ani cu veselie, sănătate și oameni dragi aproape.

Elena/Constantin, de ziua numelui îți doresc numai bine, multă sănătate și fericire. La multi ani!

Elena/Constantin, la mulți ani! Deși nu îți pot fi alături în această zi frumoasă, am ales cu drag un buchet de flori ca mesagerul gândurilor mele bune pentru tine. Te îmbrățișez cu dor.

Semnificația culorii roșii la flori

Roșu este una dintre cele mai îndrăgite culori și se regăsește zi de zi în viața noastră, în diverse forme. Această culoare pozitivă este simbolul căldurii. al focului, pasiunii și entuziasmului. Captează rapid atenția chiar în combinație cu alte culori datorită puterii acesteia. Roșu este energizant, seducător și poate fi catalogat drept culoarea afirmării de sine.

Dacă în India, roșu este cunoscut ca  culoarea purității, în China simboliza culoarea norocului, iar în  Africa de Sud culoarea doliului. În folclorul chinez culorii roșu i se atribuie chiar putere protectoare.

La flori, semnificația culorii roșii este încărcată de energie vibrantă și pasiune, de entuziasm și pozitivism. Deși primul gând legat de o floare roșie este acela a unui trandafir pasional, există o multitudine de flori care poartă pe petalele lor catifelate frumusețea culorii roșii. De la o gerberă veselă, la un bujor plin de mireasmă și până la o garoafă, lalea sau alstroemeria, alegerile sunt diversificate și țin de preferințele tale sau ale celui/celei care se va bucura de surpriza ta parfumată.

Un buchet minunat și vibrant de trandafiri roșii este cu siguranță alegerea ideală pentru a marca și sărbători un moment important al relației de cuplu sau pur și pentru a-ți declara sincer dragostea față de persoana iubită. Acesta este, fără doar și poate, cel mai puternic simbol al iubirii, fără înlocuitor. Poți opta pentru un buchet doar din trandafiri roșii sau pentru o combinație cu trandafiri albi sau de diverse culori. Purtată pe petalele trandafirilor catifelați, șoapta ta de iubire, va mângâia sufletul blând al persoanei iubite și îl face întodeauna să tresară de încântare.

Lalelele roșii, cele mai populare dintre lalele, simbolizează la rândul lor iubirea sinceră, constanța și trăinicia sentimentelor. În Feng Shui, laleaua roșie este aducătoare de faimă și succes.  Laleaua roșie este  totodată, un simbol al reînvierii naturii.

Deși în prezent, garoafele au început să fie asociate cu împrejurări mai puțin fericite, ale despărțirii, istoria le apropie ca simbolistică de trandafiri acestea fiind considerate un simbol al  dragostei, fascinației și distincției. Garoafele erau purtate de către grecii antici în cunune, ca reprezentare a sănătății și a puterii, iar romanii le ofereau ca tribut zeilor. Garoafele roșii transmit dragostea și admirația pe petalele lor dragălașe asemeni unor ciucuri așa că nu ezita să le incluzi în buchetul pentru persoana dragă.

Gerbera roșie este o veselie de floare. Aduce pe loc bună dispoziție, relaxare, zâmbete și poate fi oferită atât persoanei iubite, prin prisma culorii roșii pline de pasiune, dar și atunci când vrei să înveselești ziua cuiva, chiar în combinație cu gerbera de alte culori.

Semnificația culorii albe la flori

Ești în căutarea buchetului sau a aranjamentului de flori perfect pentru persoana dragă?  Poate cunoști deja florile ei preferate, dar într-adevăr, decizia este grea când vine vorba de culori.

Culorile au efecte importante asupra stării noastre de spirit, cu diferenţieri de la un individ la altul, fiecare nuanţă purtând mesaje diferite. În amenajarea locuinţei sau în alegerea vestimentației, poți crea armonie numai prin folosirea echilibrată a culorilor. Buchetele sau aranjamentele de flori însă, prin frumusețea intrinsecă a florilor și prin pasiunea și creativitatatea maeștrilor noștri florari, sunt întodeauna deosebite, indiferent de culori. Culorile  florilor sunt totuși importante atunci cînd dorești să transmiți un mesaj. Petale albe, roșii, roz, albastre, toate sunt încărcate de semnificații aparte și duc mai departe mesajul tău din inimă către cei dragi.

Dacă te-ai gândit să faci cadou un buchet alb, imaculat este util de știut că albul simbolizează puritatea, curăţenia fizică şi sufletească, nevinovăţia, frumuseţea, dar şi eleganţa, respectul, strălucirea, rafinamentul şi perfecţiunea.

Buchetele și aranjamentele albe pot fi unele dintre cele mai impresionante. Oferirea unui  buchet alb, nu înseamna sub nicio formă lipsă de imaginație, ci dimpotrivă transmite unul dintre cele mai puternice, sincere și grăitoare mesaje. Din acest motiv, indiferent de ocazie, niciodată nu vei da greș cu un buchet alb. Sunt o mulțime de flori deosebite pe care le poți găsi în nuanțe de alb: trandafiri, orhidee, crini, lisianthus, lalele, crizanteme, frezii, garoafe și multe altele.

Trandafirii albi, asociați sufletelor blânde, poartă neatinsă frumusețea și inocența acestor flori, prezentând cele mai pure sentimente de afecțiune și recunoștință. Un buchet de trandafiri albi impresionează prin simplitatea și perfecțiunea sa, transmițând respectul, onoarea și aprecierea celui sau celei care îl oferă.  Pe de altă parte,  freziile și lisianthusul alb reprezintă încrederea, inocența și aprecierea, fiind un cadou minunat pentru a vă exprima respectul și prietenia sinceră.

Florile albe sunt deseori folosite în aranjamente florale pentru nunți întrucât reprezintă chiar culoarea nunții, a căsătoriei, simbol al purității, purtatoare de eleganță și simplitate.

Albul este foarte des întâlnit și în aranjamentele florale pentru botez datorită asocieții purității albului cu puritatea unui nou născut, dar și pentru înmormântare, semnificând gândurile sincere și pioase față de persoana dragă, condusă pe ultimul drum.

Pe lângă mesajul asociat culorii, nu este de neglijat efectul terapeutic pe care un buchet de flori, chiar și alb îl are asupra stării de spirit reprezentând un cadou de neînlocuit și un ajutor  garantat pentru a reveni sau a păstra o stare de bucurie și optimism.

De ce dăruim flori? Simbolistica florilor.

Florile au un rol aparte în viața noastră și ne aduc, dincolo de culori și mireasmă în întreaga casă, bună dispoziție și zâmbete. Ele fac mereu parte din viața noastră, indiferent de anotimp, fie că locuim la curte sau apartament, fie că le dăruim sau primim, iar toate cercetările pe tema lor au  subliniat efectul benefic asupra stării de sprit, nu doar în cazul femeilor, dar și în cazul bărbaților.

Dăruim flori persoanelor importante din viața noastră din zeci de motive: ca semn al aprecierii și afecțiunii, pentru celebrarea unui eveniment precum ziua de nume sau de naștere, pentru marcarea unei reușite etc.

Totuși, cum și de ce a ajuns atât de răspândit acest obicei al dăruirii florilor?
Pentru a găsi un răspuns la întrebare, facem împreună o incursiune prin istorie și ajungem câtiva mii de ani în urmă. Încă din antichitate florile aveau un rol decorativ foarte important la popoarele Orientului, cum ar fi China, unde palatele împăraților chinezi erau împrejmuite de parcuri imense pline de flori. Rolul decorativ al florilor este remarcat și în Ierusalim, Egipt sau Grădinile suspendate ale Semiramidei din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Pe lângă aspectul decorativ, în Grecia Antică spre exemplu, florile aveau și o simbolistică aparte. La început, grecii ofereau flori în semn de ofrandă zeilor, în temple, dar în timp obiceiul a evoluat atât de mult încât au început să ofere flori zeițelor de pe pământ, femeilor frumoase.

Tot în Grecia Antică, câștigătorii competițiilor sportive de la Jocurile Olimpice sau cei care câștigau competiții de poezii primeau coroane de lauri, ca o încununare a reușitei lor. În Roma, aceleași coroane de laur simbolizau o victorie militară, așadar erau oferite comandantului în onoarea triumfului său. Ghirlanda sub formă de coroană a fost pentru greci un simbol al puterii, onoarei, credinței și dedicării, fiind acordată sportivilor, poeților, liderilor civili, soldaților sau eroilor.

Florile preferate ale grecilor și romanilor erau trandafirii, zambilele, violetele și crinii, dar foloseau și alte flori precum: lalelele și gălbenele pentru culoarea și forma lor.

Bogăția și puterea romanilor și grecilor i-au condus la luxul de a folosi florile,  ca și egiptenii, în ritualuri religioase. La banchete, trandafirii erau împrăștiați pe podea la o adâncime de un picior, iar florile „plouau” din tavan. Parfumul atâtor trandafiri era aproape sufocant.

Privind în urmă, în istorie, nu este de mirare așadar, importanta și simbolistica cu care noi astăzi încărcăm florile. Acestea au purtat și încă mai păstrează pe petalele lor parfumate și colorate, frumusețea sentimentelor pozitive de apreciere, gratitudine, admirație și iubire față de semenii noștri, continuând să ne încânte și să ne fascineze așa cum o făceau acum mii de ani.